Vi blickar tillbaka på året som förändrade våra liv

Året 2020 är ett år vi alla bara vill glömma, men tyvärr kommer vi inte att göra det. Corona satte sina spår så djupt på oss alla att de blir ett ärr av det. Men jag tänkte ge min syn på de år som varit.

Januari- flytten till Hässelby

Redan i oktober 2019 visste jag om flytten i slutet av januari, men en sak visste jag inte då. Nämligen vart flytten skulle bära någonstans. De blev klart i januari och flytten blev till Hässelby Villastad, ett lugnare ställe än lilla Bro.

Februari- ett hål i kalendern

Februari flöt på utan att något speciellt hände, förutom att jag fyllde år. Jag körde även bloggträff i Västerås och ett nytt virus har  börjat härja i världen, nämligen corona.

Mars- den permitterade månaden

Mars månad började normalt men de tog inte lång tid innan de fick en vändning. Corona började sprida ordentligt och allt började ställas in. Även hela rederinäringen ställdes in, vilket gjorde mig permitterad. Detta gjorde att sista bloggträffen i Västerås var ett faktum.

April-snabbspårskurs inom vård & omsorg samt uppsägning

Efter påsken så gick jag en snabbspårskurs inom vård & omsorg via Stockholm stad. Detta ihop om att säkra framtiden med jobb. Samtidigt som detta ska börja så blev vi alla på Eckerölinjen uppsagda på grund av arbetsbrist till följd av corona. Under april började jag även bli uttråkad och rastlös, jag var inte van vid denna situation. Allt ställs in och man ska undvika att umgås med andra.

Maj-juli 

I början av maj började jag jobba som volontär på härbärge via Stockholms stadsmission. Under juni så blev jag inkallad på jobb på Eckerölinjen för ett par dagar då de skulle starta upp trafiken efter 3 månaders uppehåll. I mitten av juli så jobbade jag min sista vecka ombord som blev känslofyllt. Att inte få tacka alla fantastiska kollegor för alla år var jobbigt.

Augusti-september 

Under augusti så sökte jag en hel del jobb och jag var på en massa intervjuer. Bland annat så var jag på intervju på Bemanningsstjänst i Järfälla kommun där jag fick jobb som vikare på förskolor och skolor. Äntligen började det vända tänkte jag. Under september började jag jobba sakta men säkert även om de inte var heltid direkt. Jag hade en del annat att stå i och med ett helt nytt sätt att leva på.

Oktober-december 

Oktober och november flöt på med en del jobb och en hel del hockey och fotboll att kolla på. Under slutet av november blev jag resurs på en skola för en elev vilket var otroligt kul. Dagen innan jullovet stod de klart att jag även skulle få vara de under 3 veckor i januari, grymt. Julen bestod av att fira den hemma förutom ett par timmar att jobba på härbärget. En hel del planering inför 2021 har avverkats under december. Nyårsafton  blir extra speciellt också, de blir ett par timmar på härbärget.

Sammanfattning av året 2020: 

Året började på ett normalt sätt, blev sämre då man blev både permitterad och uppsagd. Man har fått uppleva mycket ensamtid och stå emot en hel del psykiska påfrestningar. Men till slut fick man ett nytt jobb, jag har dessutom fått lära känna nya människor därifrån. Ett vaccin har kommit till Sverige, snart får vi ses igen. Då ska jag ta igen all umgänge som gått förlorat under året. Jag vill ändå passa på att tacka er för detta år och önska er ett gott nytt 2021.  Vill dessutom citera min före detta kollega Petter Petterson som i en kommentar till min nya profilbild (se bilden nedan) på Facebook skrev: Definitionen av lycka! Missa inte och vara med i tävlingen där du kan vinna en snygg tavla målad av mig. Tävlingen går ut på att gissa hur många som under 2020 läst min blogg. Svaret kommer publiceras i ett inlägg imorgon klockan 19:00. Tävla gör du genom att kommentera nedan, glöm ej namn och mejladress.

 

Bilden kan innehålla: 1 person, skägg, glasögon och utomhus

 

Lämna ett svar

Till startsidan