Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Korvspecial del 4- Klassisk korv med bröd a la Robin

Idag är det sista söndagen med korvspecial och de blir en god men relativ enkel korvrätt. Tanken var från början att jag skulle åka runt till olika korvmojjer (korvkiosk). Där skulle jag prova ut en speciell korvrätt per ställe och skriva om här. Men i och med att det är corona så har jag valt att inte göra det. Istället så har jag valt ut 4 olika korvrätter som jag ska laga till hemma. Jag som inte tycker om att laga mat vill jag poängtera, väldigt nyfiken på resultatet.

Vi avslutar temat med att berätta hur jag lagar korv med bröd.

Jag använder mig av Sibylla kokkorv, den i metallburken. Till det så har jag durum som korvbröd, lagerblad, svarta hela pepparkorn och salt. Jag föredrar att korvbröden ska ätas varm, eller i alla fall ljumna. Så av den anledningen så startar jag igång ugnen och fixar en kastrull med vatten. Där i så lägger jag lagerblad, pepparkornen och saltet startar spisen. Precis innan de börjar koka så lägger jag i korven i kastrullen samt brödet i ugnen. Jag drar då alltid ner spisplattan från nian till femman och stänger av ugnen, det är ju ändå varmt. Efter fem minuter så tar jag ut bröden och lägger i korvarna i bröden.

Till detta så är det ketchup, senap och bostongurka som gäller. Den godaste drycken till detta är ju kall mjölk, även om de inte blir så ofta. Det går nog säkert att ändra eller lägga till något men detta är en favorit hemma hos mig på söndagar.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Lämna ett svar

Till startsidan